St. Pieters en Bloklands Gasthuis is een kleine en zelfstandige organisatie met een eeuwenoude geschiedenis van zorgverlening. St. Pieters en Bloklands Gasthuis biedt wonen, zorg en welzijn aan bewoners vanuit onze missie: Individuele zorg met de warmte van het Gasthuis. Het Gasthuis heeft twee locaties: één locatie in de moderne wijk Vathorst en één locatie in het centrum van Amersfoort. Wij zijn er trots op, dat we al meer dan 625 jaar zorg bieden aan ouderen woonachtig in Amersfoort en omstre

 Wat ga je doen

Als kwaliteitsverpleegkundige ben je de inhoudelijke spin in het web voor de zorgorganisatie en denk je mee in de ontwikkeling op het gebied van kwaliteit van zorg en bejegening in de zorgverlening op de afdelingen Kleinschalig Wonen en/of bij Zorg Thuis. Je kijkt hiernaar vanuit zowel zorginhoudelijk cliëntniveau als op procesniveau. Dit alles met als doel om de kwaliteit van onze zorgverlening te verbeteren, zorginnovatie te vergroten en deskundigheid te bevorderen. Je kijkt mee bij de dagelijkse werkzaamheden op afdelingen, je sluit aan bij werkoverleggen en bent letterlijk zichtbaar in de organisatie. Vanuit jouw specialisme bespreek je knelpunten, geef je feedback en creëer je bewustwording rondom de levering van kwaliteit van zorg. Je zorgt ervoor dat processen en procedures actueel zijn en medewerkers hier in het dagelijks werk naar handelen.

Daarbij ben jij goed bekend met, en gemotiveerd om de verschillende kwaliteitskaders die er afgelopen jaren zijn bij gekomen, te vertalen naar de dagelijkse praktijk. Tevens heb je mede de coördinerende rol bij kwaliteitsaudits en bij de uitvoering van incident-/ calamiteitonderzoeken. Vanuit analyse geef je adviezen ter verbetering.

Je krijgt ruimte om initiatief te nemen en een belangrijke rol te vervullen bij kwaliteit gerelateerde onderwerpen binnen de organisatie, zoals bijvoorbeeld medicatieveiligheid, hygiëne en infectiepreventie, palliatieve zorg en zorgtechnologie.

Als kwaliteitsverpleegkundige werk je nauw samen met de beleidsadviseur en manager kwaliteit, veiligheid en innovatie.

Kortom, jij bent de verbinding tussen werkvloer, processen, beleid en management

 

Wat neem jij mee?

 • Je hebt je opleiding Verpleegkunde succesvol afgerond (bij voorkeur niveau 5 of hoger of je beschikt over vergelijkbaar werk-, denkniveau). Je bent BIG-geregistreerd.
 • Je hebt ruime ervaring in de thuiszorg en WLZ-zorg. Specialistische kennis over de doelgroep psychogeriatrie (belevingsgerichte zorg) is een pre.
 • Je bent bekend met de PDCA-methodiek.
 • Je weet veranderingen teweeg te brengen op kwaliteit- en veiligheids-issues en kunt een team op enthousiaste wijze hierin meenemen.
 • Je geeft het goede voorbeeld en geeft gevraagd en ongevraagd advies.
 • De zorg verandert, technologische ontwikkelingen zijn niet meer weg te denken. Jij ziet dit als kans en wil hier graag een bijdrage aan leveren.
 • Je hebt een actieve rol binnen het trainingsteam voorbehouden- en risicovolle handelingen.
 • Je hebt een hands on mentaliteit en bent in staat om afdelings- als organisatie overstijgend te denken.
 • Je hebt ervaring in het uitvoeren van incident-, calamiteiten onderzoek volgens de PRISMA-/Sire methodiek of bent bereid hiervoor een training te volgen.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met veranderingstrajecten, je laat je niet uit het veld slaan door een veelheid aan factoren of een veranderende buitenwereld.
 • Je schrijft verbetervoorstellen en draagt bij aan beleidsnotities.

 Wij bieden:

 • Een contract voor de duur van 12 maanden met aansluitend zicht op een vast dienstverband.
 • Een marktconform salaris volgens de cao VVT, de functie valt in salarisschaal 55, ook de overige arbeidsvoorwaarden zoals reiskostenvergoeding, verlof en eindejaarsuitkering zijn conform cao VVT.
 • Je bouwt pensioen op bij het pensioenfonds zorg en welzijn.
 • Een prettige werkomgeving met gemotiveerde collega’s die graag kennis met je maken.
 • Deelname aan een meerkeuzepakket secundaire arbeidsvoorwaarden via FiscFree.
 • St. Pieters en Bloklands Gasthuis is volop in ontwikkeling, dit biedt ruimte voor opleiding, initiatief en ontplooiing.
 • Werkdagen zijn in overleg. Gelet op de inhoud van de functie betreft het in basis kantoortijden maar het kan voorkomen dat je een keer meeloopt in een ochtend-, avond- of nachtdienst.

Wil je meer informatie
Heb je een vraag? Neem dan contact op met Marlies Leenen, manager kwaliteit, veiligheid en innovatie, via telefoonnummer 033-4345600. Wil je meer over ons weten, bekijk dan onze website www.pietersenbloklands.nl of bezoek ons op LinkedIn, Facebook of Instagram.

Solliciteren
Ben je enthousiast geworden en voldoe je aan de bovengenoemde functie-eisen? Dan nodigen we je van harte uit te solliciteren via onze website. Dit kan tot en 29 september 2022.

De eerste gesprekken zijn gepland voor dinsdag 4 oktober 2022 tussen 11.00 – 14.30 uur

 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

———————————–
locatie: 
sluitingsdatum vacature:   29-09-2022
vacature id: 3014197
———————————–

Word jij onze nieuwe collega?

Solliciteer nu