Bewoner én oud-voetballer Wijnand van den Brink vertelt graag over zijn leven voor en bij het Gasthuis

‘Die artsen hebben puik werk geleverd’, aldus meneer Van den Brink die vertelt over zijn aneurysma enkele jaren geleden. Een aneurysma is een verwijding van de slagader, een gevaarlijke aandoening die zelfs fataal kan aflopen. Voor deze editie van de Verbinding gingen we langs bij Wijnand van den Brink, sinds vier jaar is hij woonachtig op locatie Wervershof. Wijnand is een open boek en vertelt graag over wat hij allemaal heeft gedaan en meegemaakt in zijn leven.

‘De artsen gaven mij voor de operatie een overlevingskans van slechts 1%’, aldus Wijnand over zijn
aneurysma. ‘Ze vroegen aan me of ik gereanimeerd wilde worden, voor het geval dat, en hoe oud ik eigenlijk wilde worden. Toen zei ik: ‘Ik wil wel 100 jaar worden’. Daarop antwoordde de dokter: ‘Nou dan gaan we ervoor’. Tijdens de operatie was er ieder half uur een update en met iedere update stegen mijn overlevingskansen. We begonnen met 1%, vervolgens van 33% naar 48% en ga zo maar door. Gelukkig is de operatie geslaagd en ik ben onzettend blij dat ik er nog ben’, aldus een lachende meneer Van den Brink.

Biljart
Voordat meneer Van den Brink met zijn vrouw (overleden in 2021) kwam te wonen bij St. Pieters en Bloklands Gasthuis, woonden zij samen in het appartementenblok tegenover PBG. ‘Dat appartement was een stuk groter natuurlijk, maar op een gegeven moment ging het niet meer met de gezondheid van mijn vrouw en moesten we verhuizen. Nu woon ik met veel plezier bij het
Gasthuis. De mensen zijn aardig en ik maak regelmatig een praatje met de dames van de Gasteling. Iedere vrijdag speel ik graag een potje biljart’.

Meneer Van den Brink is heel actief en staat nog volop in het leven. ‘Ik ben altijd voetballer geweest bij FC Utrecht. Nu ik deze mooie sport helaas niet meer kan beoefenen, volg ik het laatste sportnieuws op de voet. Ik heb een abonnement op een sportzender, dus kijk veel sport, uiteraard voetbal, maar ook andere sporten.
Ik heb drie volwassen kinderen, twee dochters en een zoon. Mijn zoon woont in IJsselstein en is
autocoureur. Hij rijdt in de formule 4. Regelmatig gaan we naar diverse circuits, waaronder Zandvoort. Hoewel ik niet echt de finesses van de racesport ken, vind ik het een fantastische sport om naar te kijken.
Van de twee dochters woont er één in Amsterdam en één in Amersfoort. Die laatste heeft mij en mijn vrouw toendertijd ook overtuigd om hier te komen wonen. Eén keer per week eet ik bij mijn dochter hier in Amersfoort. Dat is ontzettend gezellig! Ik ben gek op mijn twee kleinzoons en op deze manier kan ik ook tijd met hen doorbrengen.’

Daarnaast houdt meneer Van den Brink van
wandelen. ‘Als ik het gebouw uitloop, loop je zo het park in. Vanaf hier kun je lekker een eind weglopen en dat vind ik heerlijk om te doen.’

Publicatiedatum: 24 maart 2023

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!