Werken bij
St. Pieters en Bloklands Gasthuis

Wij omschrijven onszelf als een kleinschalige, aantrekkelijke organisatie die al meer dan 600 jaar wonen, zorg en welzijn biedt in Amersfoort. We werken vanuit onze vier kernwaarden: Warmte van het Gasthuis, Goede Zorg, Verbinding en Leren.  De lijnen houden we kort en we werken in kleine teams.
De sfeer binnen onze organisatie is open en prettig en medewerkers werken graag bij het St. Pieters en Bloklands Gasthuis.
We hebben twee locaties, één in het centrum van Amersfoort en één in Vathorst. Het zijn bijzondere gebouwen waar we trots op zijn: mooi, ruim en licht. We nodigen je van harte uit om te solliciteren!

Direct contact? Bel ons 033-43 45 600

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging?

We maken graag kennis met je!

St. Pieters en Bloklands als werkgever

Kom werken bij onze unieke en eeuwenoude zorginstelling in Amersfoort!

Er werken relatief veel jonge mensen bij St. Pieters en Bloklands Gasthuis. De sfeer binnen onze organisatie is open en prettig en medewerkers werken graag bij het Gasthuis. Om medewerkers maximaal te ondersteunen in hun ontwikkeling bieden wij  ruimschootse faciliteiten en hebben we volop aandacht voor opleidingen en deskundigheidsbevordering.

Bereikbaarheid
Amersfoort is goed bereikbaar per openbaar vervoer en auto en medewerkers komen dan ook uit de regio Utrecht, het Gooi, Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe: routes zijn goeddeels filevrij en we bieden gratis parkeren. Beide locaties van het Gasthuis zijn bijzondere gebouwen waar we trots op zijn: mooi, ruim en licht. Wees welkom om te solliciteren!

Wij draaien al een tijdje mee

St. Pieters en Bloklands Gasthuis. In onze naam is onze historie af te lezen. Niet alleen in de naamgevers van de Stichting, maar ook in de toevoeging van Gasthuis. Een woord dat teruggaat naar de Middeleeuwen en verwijst naar een instelling waarin zieken en ouderen werden verzorgd en verpleegd. De doelgroep is in alle eeuwen hetzelfde gebleven, maar de vorm verandert steeds een beetje, ook in onze tijd. Wonen, zorg en welbevinden is meer en meer op de voorgrond komen te staan. Onze deuren van beide locaties staan ook open voor buurtbewoners en anderen.

  • Warmte van het Gasthuis

  • Goede zorg

  • Verbinding

  • Leren

Goede zorg is relationele zorg; zorg waar ruimte is om te worden afgestemd op de individuele cliënt en daarnaast op de mogelijkheden en middelen van de medewerker. De basis voor goede zorg komt voort uit het aangaan van verbindingen tussen cliënt, zijn/haar naasten, medewerkers en vrijwilliger. Wij streven ernaar dat – naast het ontvangen en bieden van goede zorg – cliënten en hun naasten zich thuis voelen bij ons. Wij vinden het belangrijk dat cliënten en hun naasten ervaren dat zij een onderdeel zijn van een leefgemeenschap en zich uitgenodigd voelen om daarin een aandeel te leveren.

We werken in kleine en vaste teams die bestaan uit verpleegkundigen, verzorgenden en helpenden (plus) met ervaring in de zorg