Foto binnenzijde Davidshof Atrium 5

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd

En dit geldt niet alleen voor thuis: maar ook op je werk! Helaas zien we de laatste tijd in beide panden geregeld spullen op de gang zwerven. Oude stoelen van bewoners, kapotte rolstoelen, verpakkingen van hulpmiddelen, klapbedden, zakken afval bij de achterdeur, karren die niet staan waar ze horen te staan.

Afgezien van brandveiligheid en mogelijke blokkade van een nooduitgang, zorgt dit voor een onprettige werksfeer en werkruimte. Wij zijn met z’n allen verantwoordelijk voor de orde en netheid in ons pand. Niet alleen de huishouding en huismeester. Aan alle kanten ontstaat hierdoor frustratie en daardoor blijven spullen nog langer liggen, omdat altijd ‘iemand anders het moet doen’.
Als je iets hebt waarvan je niet weet wat je ermee moet doen, overleg even met de huismeester of receptie. Als zij er niet zijn, zet het dan op een plek die jou het beste lijkt en zet je vraag in servicebuddy. Ook met een grote schoonmaak denken wij natuurlijk graag mee. Dan kunnen we op tijd overwegen of we een grote container voor de deur laten zetten of niet.

Laten we onze panden samen veilig en netjes houden.

Helemaal ten overvloede: oude spullen van bewoners nemen wij niet aan. Deze voldoen over het algemeen niet aan onze brandveiligheidseisen. Daarnaast wordt er met enige regelmaat meubilair gewoon achtergelaten bij een achterdeur, in de tuin, in de marktplaats of het Atrium, omdat familie denkt dat we er wel wat aan hebben. Ook deze spullen willen we niet hebben. Binnen de kortste keren zien we eruit als een ongeorganiseerde kringloopwinkel. Omdat vaak in het weekend verhuisd wordt als de huismeester niet aanwezig is, graag ieders alertheid hierop.

Roken
Er worden geregeld spullen van leveranciers (piepschuimen koelboxen en wascontainers) gebruikt als stoelen bij de rookplek op Davidshof, dit is niet toegestaan. Dit zijn materialen van externen waarvoor wij moeten betalen. Sowieso komen er geen stoelen of banken bij de rookplek.

Daarnaast lijkt het erop dat iemand op Wervershof zijn sigaret op de nieuwe tafels legt, waardoor er heel veel brandplekken zijn ontstaan. Dit is natuurlijk doodzonde. Als iemand ons kan helpen met de gouden tip hoe dit ontstaat (of spreek die persoon zelf aan), dan heel graag, zodat we er in ieder geval niet méér plekken bij krijgen.

Afval
De perscontainers zijn absoluut geen plek om meubilair in te gooien. Hier is de pers niet op berekend en dit blokkeert het hele systeem. Mocht je familie of een collega iets anders dan een zak afval in de perscontainer zien gaan gooien, spreek elkaar er dan op aan en probeer het te voorkomen!

We hebben de laatste maanden op Davidshof moeite gehad met de nieuwe leverancier en het tijdig ophalen van afval. Dat er regelmatig afval lag wil natuurlijk niemand. Ondertussen is dit onder controle en zal dit in principe niet meer voor komen.

Publicatiedatum: 10 augustus 2023

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!