Hoog ziekteverzuim houdt aan

Het verzuimpercentage over de maand mei is 9%. Als je bedenkt dat het landelijke niveau rond de 6% ligt, dan is ons verzuimpercentage flink boven het acceptabele niveau. En als je je ook nog bedenkt dat iedere procent verzuim ons 100.000 euro per jaar kost dan is het dus echt heel belangrijk dat we als organisatie verantwoordelijkheid nemen en nadenken over wat we nog wél kunnen doen om dit ziekteverzuim terug te dringen.

Ziekteverzuim kan verschillende oorzaken hebben, variërend van gezondheidsproblemen tot persoonlijke omstandigheden. Hoewel sommige afwezigheid onvermijdelijk is, moeten we actief stappen ondernemen om het aantal ziekmeldingen te verminderen. Dit is niet alleen belangrijk voor het doorlopen van onze dagelijkse werkzaamheden, maar ook voor het welzijn van het hele team en voor onze bewoners/cliënten.

Natuurlijk zijn we allemaal wel eens ziek, maar jouw afwezigheid heeft direct effect op je collega’s. Zij moeten dan vaak harder werken. En we moeten voorkomen dat die collega’s die net een stapje harder zetten ook weer uitvallen.

Dat je ziek bent betekent namelijk niet dat je helemaal niets meer kunt, soms kun je nog wel wat lichte werkzaamheden oppakken en zo de werklast voor je collega verminderen. Het is belangrijk dat we hierover praten met elkaar en samen tot een goede oplossing komen.

 

Publicatiedatum: 20 juni 2023

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!