Jaarplan 2023

Het eerste kwartaal van 2023 ligt alweer achter ons. Er wordt hard gewerkt. Veel acties uit het jaarplan lopen, denk bijvoorbeeld aan het invoeren van de nieuwe visie op eten en drinken. Iedereen heeft met de markten op DH en WH kennis kunnen maken met de nieuwe manier waarop gekookt gaat worden en hoe het eten kan worden aangeleverd. Ook is bijvoorbeeld Servicebuddy ingevoerd, zodat je makkelijk een vraag kunt stellen of een melding kunt doen. Handiger dan allemaal losse mailtjes. Helaas gaat het niet alleen maar goed met de uitvoering van het jaarplan. 

Op een flink aantal plekken in de organisatie geven we meer geld uit dan in de begroting staat. Zo is het ziekteverzuim veel hoger dan waar we rekening mee houden in de begroting. Wie ziek is kan niet werken, maar krijgt wel zijn of haar salaris doorbetaald. Dat kost PBG veel extra geld, want we moeten ook zorgen voor voldoende vervanging.

Wist je dat elke procent ziekteverzuim ongeveer € 100.000,- per jaar kost? Dat is veel geld. En bedenk dan dat ons verzuim boven de 10% ligt.  In de afgelopen jaren zijn we gewend geraakt aan extra geld. Zo kreeg elke zorgorganisatie extra geld tijdens corona. Maar ook voor corona was er extra geld om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Dat extra geld is er niet meer.

Het managementteam heeft nu een aantal maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat we beter de begroting volgen, om uiteindelijk PBG weer gezond en sterk te maken. Dat zal iedereen gaan merken. Uiteraard gaan we daarover ook met jou in gesprek. We hebben jouw ideeën en medewerking nodig. Loop gerust bij mij binnen of klop eens aan bij jouw teamleider of manager.

Binnenkort starten we ook met werkgroepen. Dan kun je meedenken over hoe we het ziekteverzuim kunnen laten dalen, of hoe we slimmer om kunnen gaan met plus- en minuren, of hoe vaak we ZZP’ers willen inhuren. Meer informatie volgt!

Publicatiedatum: 8 mei 2023

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!