Jaarplan 2023: uitbreiding en het Eemklooster

Het jaarplan 2023 werken we, na vaststelling in het MT in januari, nu uit in projectplannen. Deze keer lees je iets over onze plannen met de huisvesting

St Pieters en Bloklands Gasthuis heeft, zoals jullie weten, nu 2 locaties: Davidshof en Wervershof. Eigenlijk zou het goed zijn als we uitbreiden. Daarom wordt er vaak gesproken over een derde locatie en het meest genoemd is het Eemklooster. Maar waarom willen we eigenlijk uitbreiden?
De zorg verandert snel en de vraag naar zorg voor, met name, ouderen neemt in de komende jaren sterk toe. Steeds meer ouderen hebben zorg en ondersteuning nodig, ook in Amersfoort en daarom kijken wij of wij een derde locatie kunnen realiseren.  Als dit lukt, duurt het zeker nog een paar jaar.
Een derde locatie zal er ook anders uit komen te zien,  geen traditionele verpleegplekken meer (zoals KSW), maar zelfstandige woningen met zorg (zoals Zorg Thuis). Of het lukt om een derde locatie te realiseren gaan we dit jaar onderzoeken.

Een derde locatie bestaat natuurlijk niet alleen uit een gebouw; we moeten ook zorgen dat er genoeg nieuwe medewerkers gevonden worden. Dat is iets voor de komende jaren. Maar eerst onderzoeken we of St. Pieters en Bloklands Gasthuis kan uitbreiden. We houden je op de hoogte.

Publicatiedatum: 9 maart 2023

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!