St. Pieters en Bloklands Gasthuis is jarig en bestaat 630 jaar!

Op 2 april a.s. bestaat ons Gasthuis 630 jaar. Dat laten we natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij gaan. De activiteitenbegeleiding is al volop bezig om enkele leuke activiteiten voor onze bewoners te bedenken. En: wie jarig is trakteert!

Op maandag 3 april zullen we langskomen met een lekkere traktatie voor bewoners, aanwezige vrijwilligers en medewerkers om de verjaardag van het Gasthuis te vieren!

Geschiedenis in een notendop
Het verhaal van het Gasthuis begon maar liefst bijna 630 jaar geleden. Toen werden al de grondbeginselen gelegd voor wat het Gasthuis vandaag de dag is: een instelling die zorg verleent aan kwetsbare (oudere) mensen. Wist jij dat het Gasthuis heel in het begin een apart mannen,- en vrouwengebouw had? De mannenzaal is hier natuurlijk een overblijfsel van. Ook stond in de Stichtingsakte van het Gasthuis: ‘Niet voor kinderen, razenden en melaatsen’. Je kunt wel zeggen dat de tijden toen écht anders waren!

In ruil voor verzorging stonden mensen hun bezittingen af en daarom kon, in 1536, een nieuw Gasthuis worden gebouwd. Bijna 300 jaar later, in 1804, fuseerde het gasthuis met een ander Amersfoorts huis: het Bloklands Gasthuis. Vanaf dat moment (tot op heden) staat het bekend als het Sint Pieters- en Bloklands Gasthuis.

Jij bent, als medewerker of vrijwilliger van het Gasthuis, ook onderdeel geworden van onze geschiedenis. Zorg verlenen doen we, net als 630 jaar geleden, namelijk nog steeds op een prachtige manier: met liefde en persoonlijke aandacht. Dat merken de bewoners, onze medewerkers én onze vrijwilligers.

Wil je wat meer lezen over onze geschiedenis? Klik op deze link en lees meer over het ontstaan en de ontwikkeling van het St. Pieters en Bloklands Gasthuis door de jaren heen.

Publicatiedatum: 9 maart 2023

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!