Jij kan het verschil maken!

Voor goede zorg voor onze cliënten zijn we afhankelijk van jou. Jíj kan het verschil maken. Daarom willen we jou goed toerusten voor je functie binnen St. Pieters en Bloklands Gasthuis. Er zijn volop leer-en ontwikkelmogelijkheden. Leren vindt echter niet alleen plaats in formele setting zoals trainingen, klinische lessen en workshops. Leren vindt vooral ook plaats in de dagelijkse praktijk. Dat heet informeel leren. Je leert vanzelf door je werk te doen en je leert van elkaar.

Ondersteunen van het leren
Binnen St. Pieters en Bloklands Gasthuis ondersteunen we het leren, ook in de dagelijkse praktijk, met een digitale leeromgeving. Deze digitale leeromgeving heet REIN en is voor beschikbaar voor alle medewerkers. REIN is een fictief personage. Hij woont zogenaamd in verzorgingshuis ‘De Oude Gracht’ in Utrecht en werkte vroeger zelf in de ouderenzorg. Hij heeft dus ervaring als cliënt en als medewerker in de zorg.

Vakinhoudelijke én persoonlijke ontwikkeling
De leeromgeving is ingericht als de woonkamer van REIN, daar vind je allerlei tools om met je vakinhoudelijke én persoonlijke ontwikkeling aan de slag te gaan. In REIN kun je een overzicht vinden van (bij)scholing dat aansluit bij jouw functie en de afdeling waar je werkt. In een oogopslag zie je in REIN wat je nog moet doen en welke resultaten je al behaald hebt. REIN is gekoppeld aan het kwaliteitsregister van V&VN, accreditatiepunten voor e-learnings komen automatisch in je account te staan als je lid bent, wel zo handig. Hiernaast zit er in REIN:

  • Een aanbod van ruim 250 (!) gratis online trainingen (Noordhoff en GoodHabitz)
  • Een talentanalyse, daarmee krijg je inzicht in je talenten
  • Een feedbacktool, hiermee krijg je informatie over jezelf van anderen in je omgeving
  • Een zelftest waarmee je erachter komt hoe je het liefst leert, waar je kwaliteiten en groeikansen liggen én welke trainingen jou op het lijf geschreven zijn
  • REIN-momenten, dit zijn korte leermomenten (opdrachten/video’s etc.) op het gebied van persoonsgerichte zorg, persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling
  • REIN-challenges, dat is een uitdagend kortlopend individueel online leerprogramma van 6 weken
  • Het REINplein, dat is een online community waarop je contact kunt leggen met vakgenoten van andere organisaties en met hen kennis, tips en ervaringen kunt delen

Leren tijdens je werk
Ook biedt REIN de tool AskMe, een handig hulpmiddel voor tijdens het werk. Tijdens je werk moet je onder alle omstandigheden precies weten wat je moet doen, maar soms is er iets veranderd of gaat er iets mis. Snel kennis kunnen oproepen op de werkvloer is dan essentieel. AskMe, gebaseerd op de Vilans protocollen, biedt op zulke momenten de juiste informatie, op het juiste moment.

Doorgroeien
Het is binnen St. Pieters en Blokland Gasthuis ook mogelijk om door te groeien naar een vervolgfunctie. Veel collega’s zijn al intern doorgestroomd naar andere functies, afdelingen of locaties. De eerste stap hiervoor is een gesprek met je teamleider en de afdeling leren en ontwikkelen. Samen kijken we naar de haalbaarheid van je opleidingswens.

rein
For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Meer informatie

Wil je meer weten over onze organisatie of over een bepaalde functie of vacature?

Neem dan contact met ons op via personeelszaken@pietersenbloklands.nl

Bij het Gasthuis vinden we het belangrijk dat er ruimte is voor ontwikkeling, voor nu en in de toekomst