Locatie Wervershof

De woonzorglocatie Wervershof maakt sinds 2011 onderdeel uit van de wijk Vathorst in Amersfoort. Inmiddels zijn we met onze (buurt)activiteiten, café de Gasteling, onze voorzieningen en onze gastvrijheid, goed ingeburgerd in de wijk.

Faciliteiten

Op locatie Wervershof kunt u gebruik maken van een bibliotheek, een restaurant en andere voorzieningen zoals een kapsalon. Daarnaast biedt het Gasthuis een aantal services die u – naast de zorg en diensten waar u recht op heeft – kunt inkopen en die uw leven kunnen veraangenamen. Services waar u gebruik van kunt maken, wanneer u dit wenst en als aanvulling op de zorgverlening waar u voor in aanmerking komt.

  • Kapper

  • Café de Gasteling

  • Bibliotheek

  • Brasserie Sofie

  • Activiteitenbegeleiding

  • Gezamenlijke tuin

Wonen

Appartementen Zorg Thuis

De zorgappartementen zijn ruim (ca 70 m²) en hebben een grote woonkamer met een open keuken, twee slaapkamers, een toilet, een hobbyruimte of berging. Ook is er een ruime badkamer aanwezig met douche en een 2e toilet. De meeste appartementen hebben een inpandige serre of een balkon en zijn vanwege hun indeling en ruimte zeer geschikt voor één- of tweepersoonshuishoudens. De huurprijzen van de zorgappartementen variëren afhankelijk van de grootte en de ligging.

Kleinschalig Wonen

Het St. Pieters en Bloklands Gasthuis, locatie Wervershof, heeft 4 woongroepen. Deze woonvorm is bedoeld voor mensen met dementie. Door de dementie raakt u meer en meer de grip op uzelf en het leven kwijt. Daarom bieden wij een beschermende woonomgeving waar u uw leven zoals u dit gewoon bent kunt voortzetten. Een woongroep bestaat uit 7 tot 9 bewoners. U deelt een gemeenschappelijke huiskamer met keuken, met de andere bewoners. U beschikt over een eigen zit/slaapkamer met badkamer en toilet. Het is belangrijk dat u uw eigen meubilair en andere persoonlijke spullen meeneemt zodat uw woonruimte vertrouwd aanvoelt. Het Gasthuis zorgt dat er een hoog/laag bed, een hang-legkast, harde vloerbedekking en overgordijnen aanwezig zijn. De woongroep is overal makkelijk toegankelijk en heeft herkenningspunten die u houvast bieden bij het vinden van de ruimtes.

Wachtlijst

Zorgappartementen zijn op basis van VPT/MPT of ZvW

Kleinschalig Wonen (Zorgprofiel 5 en 7) 
9 cliënten op de wachtlijst. Er is op dit moment geen plek beschikbaar.

Wonen en Zorg (Zorg Thuis) 
5 cliënten op de wachtlijst. Er is op dit moment geen appartement beschikbaar.

De wachtlijst is geen indicatie van de wachttijd. Sommige cliënten staan namelijk uit voorzorg aangemeld op de lijst.
Neem contact op met zorgbemiddeling voor meer informatie. 

(Laatste bijgewerkt 23 mei 2024)

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Rondleiding locatie Wervershof

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Kleinschalig Wonen Wervershof

wonen met dementie Amersfoort

Woonkamer Kleinschalig Wonen

Welzijn

Op het gebied van welzijn mag u van ons verwachten dat de activiteiten die wij bieden aansluiten op uw behoeften en wensen. Dit betekent dat er met gezamenlijke inspanning van u, uw naasten, de medewerkers van het Gasthuis, vrijwilligers en anderen veel mogelijk is. De activiteitenbegeleiding en de zorgmedewerkers gaan samen met u op zoek wat wij u, individueel of samen met anderen bewoners, kunnen bieden.

U kunt zich aansluiten bij één van de vele groepsactiviteiten waar bewoners van de zorgappartementen en bewoners van Kleinschalig wonen aan deel kunnen nemen, zoals dansen op een stoel, tekenen en schilderen, bloemschikken en geheugentraining. Andere activiteiten worden meer aangepast op de doelgroep, zoals de Tovertafel voor bewoners van Kleinschalig wonen. Sommige activiteiten vinden op de woongroep zelf plaats. Er is ook gelegenheid om deel te nemen aan een kerkviering of andere bijzondere bijeenkomst zoals het jaarlijks gedenken van het overlijden van dierbaren.

Beide locaties doen actief mee aan de activiteitenkalender van de stad Amersfoort, zoals Gluren bij de buren en aan landelijke activiteiten zoals NL DOET. Door het jaar heen zijn er exposities en optredens van smartlappenkoor tot huisorkest met klassieke muziek. Wij maken graag gebruik van allerlei (samenwerkings)projecten met andere organisaties. Zelf kunst maken en exposeren, dansen op de stoel en optreden of bijvoorbeeld  verhalen vertellen in combinatie met muziek.

Tarievenlijsten

De dienstenoverzicht met bijbehorende prijzen voor locatie Wervershof kunt u hier downloaden

Meer informatie

Voor meer informatie over onze diensten en de bekostiging hiervan in uw situatie, kunt u contact opnemen met de zorgbemiddelaar van het Gasthuis: zorgbemiddeling@pietersenbloklands.nl of telefonisch 033 4345600.

Ik ben aan mijn rolstoel gebonden, daarom vind ik het zo fijn om hier te wonen.’ Esther is 58 jaar en heeft een ziekte waardoor ze steeds minder zelf kan doen. ‘Ik ben geboren en getogen in Amersfoort. Als ik straks niet meer de stad in kan, dan is het fijn als mijn bezoek dat wel kan.